torstai 19. helmikuuta 2015

Puun juurella

Kun aloitin viherartesaaniopinnot elokuussa 2013, sanoi Hannu-ope jotakin tämän suuntaista: "Jos ette muuta opi tulevan parin vuoden aikana, niin ainakin opitte katsomaan ympäristöänne uusin silmin." Näin se suunnilleen meni, joskin matkan varrella on tullut opittua paljon muutakin.

Ympäristöä on tullut vilkuiltua suurella mielenkiinnolla, joko kasveihin tai viherrakentamiseen liittyen. Katse tuntuu aina imuroivan jotakin mielenkiintoista ja esteettisesti inspiroivaa.

Kieltämättä olen ennenkin katsellut ympäristöä havainnoiden samalla erilaisia värejä ja muotoja. Johtuneeko  siitä, että minulla on vuosia ollut työn ohessa erilaisia taideharrastuksia - kuten maalaamista, keramiikkatöitä ja grafiikkaa.

Tässä pieni aasinsilta tämänkertaiseen postaukseen, jonka teemana ovat puut. Iki-ihanat ja kiehtovat puut, jotka varsinkin metsässä kasvaessaan merkitsevät minulle hiljentymistä ja tietynlaista turvaa. Ja mitä vanhempi puu on, sitä nöyremmäksi se vetää. Siinä se on pysynyt, juuret tukevasti maassa, vaikka maailma on ympärillä muuttunut.

Puita myönnän tarkkailleeni parin vuoden aikana erityisen huolellisesti. Muutamia olen ilokseni päässyt istuttamaankin.
Uuden alku


 
Talvipuvussa
 
 
 
 
Vanhus
 
 
Erilainen
 
 
 
 
Runsas
 
 

6 kommenttia:

  1. Puun juurella <3 Mahtavia kuvia puista, erityisesti tykkään vanhoista ja isoista puista!
    Meille rakennettiin pergola viime kesänä ja halusin sen ehdottomasti vanhan omenapuun alle. Oikein odotan tulevaa kesää, että pääsen sinne istumaan ja viettämään aikaa :-D
    Aloitin puutarhatalouden perustutkinnon toissa syksynä ja nyt toukokuussa sitten valmistutaan, titteliä ei tule mutta oppia on tullut ja ehkäpä puutarhurointi sujuu hieman mutkattomammin tulevaisuudessa :-)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Tuitiina, olet tainnut löytää lajitoverin, joka on jostain syystä mieltynyt (vanhoihin) puihin. Pergolan paikkanne on varmasti löytänyt arvoisensa paikan. Onnea siitä, kuten myös opinnoistasi, joista varmasti ammennat oppia puutarhassasi :).

      Poista
  2. Ohhoh, monenkäppyräistä puuta! Ja pari tosi muhkean isoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnosta löytyy runsaasti persoonallista nähtävää, kuten esimerkiksi nämä puut. :)

      Poista