torstai 30. lokakuuta 2014

Kurkistus vuosikymmenten taa

Saimme tänään koulussa juhlavan ja innostavan tehtävän. Sen lisäksi, että tehtävä on mielenkiintoinen, ei siihen tällä kertaa sisälly laskemista. Yllättävän iso osa tehtävistämme liittyy matikkaan, joka ei rehellisesti sanoen ole koskaan ollut lemppariaineeni.

1930-luvulta tähän päivään

Tehtävämme on tutkia ryhmittäin suomalaisen pientalopihan elinkaarta 1930-luvulta tähän päivään. Selvitämme mm., millainen kasvillisuus, tilankäyttö, kaavoitus ym. olivat kyseisten vuosikymmenten pientalopihoille tyypillisiä. Aikaa tälle tehtävälle annettiin reilusti eli alkuvuoteen 2015.

Oma työryhmäni sai tehtäväksi kurkistaa 1930-luvulle. Raotin jo malttamattomana hieman historian ovea.
Muistitko, että Svinhufvud valittiin presidentiksi vuonna 1931 tai, että Tauno Palo teki ensilevytyksensä jo 1930-luvulla?

Minä en muistanut ja ajattelinkin, että on hyvä hieman palauttaa mieleen myös vuosikymmenen historiallisia tapahtumia. Ne antavat osaltaan perspektiiviä pihatehtävällemme.
"Huomio, huomio!" Alla vielä linkki Ylen Elävä arkisto -sivuilta löytyneeseen rahisevaan kouluradion kuulutukseen. Varsinaisen lähetyksen aiheena ovat lääkärisedän kesäurheilu- ja ulkoiluohjeet kansakoululaisille.

Oi aikoja, oi tapoja!

Kouluradion kuulutus 1930-luvulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti