torstai 3. huhtikuuta 2014

Koe keväinen suurtapahtuma!


Helsingin Messukeskuksen Kevätmessujen esitteessä sanotaan: Koe keväinen suurtapahtuma! Näin tein – sekä ennen messuja että messuilla. 
 
Messujen ensimmäisenä aukiolopäivänä tänään torstaina olikin erityisen juhlallista astella muiden vieraiden joukossa katselemaan messujen antia. Olinhan kantanut vähäisen korteni kekoon ja osallistunut messujen rakentamiseen maanantaista keskiviikkoon.

 
Aloimme rakentaa pohjapiirtustuksen mukaan.
Istutusaltaat odottavat kasveja.
Sekä nuoriso- että me aikuispuolen viherrakentamisen artesaaniopiskelijat osallistuimme Garden Party –alueen rakentamiseen. Teimme liuskekivialueita ja kivikoreja, rakensimme muurikivireunoja, istutimme kasveja ja laitoimme myyntiin tulevia yrttejä esille. 
Tyhjiä kivikoreja.

Täysiä kivikoreja.


Liuskekivien asennus.
Oli hieno kokemus nähdä, millainen koneisto pyörähtää käyntiin yksittäisen messutapahtuman vuoksi. Puhumattakaan siitä, millainen työsarka on jo tehty ennen kuin messuja edes päästään rakentamaan.
Kunttaa ja havukasveja.
Isot koneet, autot ja pumppukärryt kuljettivat messutavaroita ja –rekvisiittaa eri halleihin, joissa sadat käsiparit purkivat niitä messuosastoille. Valtaisa määrä erilaisia kukkia, havukasveja, pieniä puita ym. tuotiin suoraan messuille mm. Hollannista.  
Taas tulppaaneita tulvillaan...
Jossakin vaiheessa mietin, miten monta kilometriä oli kääritty kelmua tavaroiden, kukkalavojen ym. ympärille. Tai, miten paljon rikottuja pahvilaatikoita lähti kierrätykseen. Kaikki kierrätykseen menevät materiaalit ja roskat sekä muut ylimääräiset tavarat olivat kuitenkin hävinneet viime yön aikana jonnekin. Eivätpä messuille tulleet vieraat tienneet, mitä messutapahtuman taustalla oli viime päivinä tapahtunut!

Tänään oli sitten aika käydä ihastelemassa valmiita messuosastoja. Erityisesti kukka- ja yrittiloisto saivat Viherhattutädin huokailemaan!
Viherhattutädin hattuvarasto sai täydennystä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti